сряда, 24 октомври 2012 г.

Миконос, септември 2012

В началото на септември направих 5-дневен круиз в Егейско море и останах меко казано доволен от това което видях. Програмата ми се стори прекалено натоварена - по един-два острова на ден (и действително си беше натоварена), но пък хората, които са я мислил определено си разбират от работата и знаят кое е оптималното време за всяко акостиране. При всички положения дава добър обзор на забележителностите и допълва/опровергава очакванията ;) Набелязах си някой острови и се надявам да имам възможността да ги посетя отново за по-дълго. Маршрутът ни беше следният:
  Пирея
  Миконос
  Кушадъсъ и Ефес
  Патмос
  Родос
  Хераклион, Крит
  Санторини
  Пирея
Като се върнах в София не ми остава време да подбера и покажа кадри и чак сега реших да направя една серия от квадратни снимки, която няма претенции за изчерпателност и представителност и не е свързана със забележителностите на островите.
Между другото квадратът е уникален формат! Трябва да правят дигиталките с квадратни матрици :D

Миконос:
Като цяло е един от фаворитите ми. Някой ми каза, че това бил островът на хората на изкуството и на обратните. Тук художници, писатели, скулптури и т.н. наемат къщи, в които прекарват цялото лято и творят на воля. Действително атмосферата е много специфична и предразполага към призовавене на музите и всякакъв вид артистична дейност;) Цари уникално спокойствие независимо от многото туристи, съчетано с този характерен стил на сградите:


 Уличките са тесни и балконите са буквално един до друг, а коли определено не минават от тук :)
 Направиха ми впечатление и многото църкви (или сгради които приличат на църкви???). Изглеждат много естествени и ненапудрени, а ниското слънце ги осветяваше по много интересен начин.

 Вятърните мелници са една от атракциите (да не кажа най-голямата) и около тях беше претъпкано с хора. Изглеждат много фотогенични, но цялата тълпа пред тях не те оставя да си направиш снимките, които искаш.
 
 На плажа под мелниците имаше младоженци, които си правиха фотосесия. 100% би било уникално да се ожениш на такова място. Снимки на тях имам, но не мога да си харесам коя да покажа и затова не покзвам нито една :)))
С други думи круизът имаше силно начало в лицето на Миконос и това вдигна доста летвата за следвите дни и при всички положения действаше много обнадеждаващо. Изводът от тази ми разходка е, че трябва да се върна тук отново за повече време. Препоръчвам го на всеки :)

Няма коментари: