вторник, 3 декември 2013 г.

Архивни попадения

Предвид на фотосушата, която ме е налегнала напоследък, прегледах архива си за миналата година и намерих някои интересни кадри, които реших да споделя.

29 ‎декември ‎2011‎г
 Направени са над облаците от Стара планина и са поредни кадри - единият е в посока на залеза, а другият в обратната. Като че ли попаднаха в сянката на друг мой любим кадър от същия ден. Доста ползотворен ден е бил.
Температурата беше много под нулата и се наложи след всеки кадър да вадя батерията и да я затоплям докато съвсем се изтощи. Може би е време да си купя резервна.
Няколко секунди след последния кадър мъглата/облаците се вдигнаха до моята позиция и стана непрогледно тъмно и дълго време трябваше да обикалям из преспите, за да си намеря колата. Сега като направя равносметка определено си е заслужавало.

14 април 2012г.
 
Снимката със статичните облаци вече съм я показвал тук. Всички много и се радват, сигурно защото дъгата е двойна и по-голяма и по-пъстра. Тази обаче на мен повече ми харесва: независимо от дългата експонация върхът остана огрян от слънцето, съответно и дъгата си остана, а облаците се завъртяха точно по плана, който имах в главата. Композиционно (почти) така ги виждах нещата.

Няма коментари: